NordNews
Avem ce spune

Copiii românofobului Igor Dodon își fac studiile într-un liceu cu predare în limba română

Ex-președintele Republicii Moldova, socialistul Igor Dodon a felicitat toți absolvenții din țara nostră. Totodată, Dodon a fost prezent la ceremonia festivă „Ultimul Sunet” a unuia dintre fiii săi, care își face studiile la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu Prim” din Chișinău.

Liceul „Prometeu” a fost înfiinţat ca instituţie de învăţământ privat, în anul 1991 la iniţiativa Asociaţiei de Creaţie „TOCONO” („Totul Copiilor Noştri”), fondată de Aurelian Silvestru în scopul implicării tuturor forţelor constructive în reformarea şcolii naţionale. Suportul teoretic al înfiinţării Liceului a fost „Concepţia dezvoltării personalităţii elevului în condiţiile învăţământului de alternativă”, elaborată de Aurelian Silvestru, scriitor, doctor în psihologie, Cavaler al Ordinului Republicii – concepţie aprobată de Ministerul Învăţământului.

Chiar dacă liderul socialist proclamă valorile și cultura de stânga, copiii lui studiază la o instituție în care se predă în limba română și în curtea căreia a fost înălțată o biserică românească – „Sf. Treime de la „Prometeu”.

„Astăzi încă o generație de elevi își ia adio de la școală și pășește pe calea tinereții mature, într-o viață mai independentă, mai plină de libertăți, dar și cu foarte multe responsabilități și încercări.
Iar pentru profesori și părinți, Ultimul Sunet este un prilej de nostalgie și de emoții pozitive, fiindcă se bucură inima atunci când vedem cum foștii copii au crescut mari, inteligenți, cu vise mărețe și încrezători în ziua de mâine.
Dragi elevi, vă doresc să treceți cu bine examenele de absolvire și să continuați studiile, la fel de motivați și entuziaști cum vă știm. Și să aveți în vedere că noi toată viața noastră trebuie să învățăm, nu doar între pereții școlii sau ale universității. Vă doresc să păstrați mereu pofta pentru cunoștințe și să iubiți țara care v-a crescut și v-a educat. Să vă respectați mereu profesorii și părinții”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"