NordNews
Avem ce spune

Copiii se vor afla la grădiniță șapte ore pe zi și vor fi alimentați de patru ori

Primarul general de Chișinău, Ion Ceban, a publicat un comunicat în care menționează că în scopul reluării activităţii instituţiilor educaţionale din capitală, în contextul pandemiei Covid – 19, Primăria municipiului Chişinău va întreprinde un șir de acțiuni, transmite diez.md.

În cadrul postării pe Facebook, primarul menționează că „au fost aprobate și expediate directorilor de grădinițe, reglementările cadru speciale de punere în aplicare a instrucțiunilor privind pregătirea pentru redeschidere și reluarea activității instituțiilor de educație timpurie.”
De asemenea, în această săptămână vor fi distribuite prin grădinițe pliante informaționale pentru cadrele didactice și părinți.
Alte acțiuni care urmează a fi întreprinse sunt:
# copiii se vor afla la grădiniță 7 ore pe zi și vor fi alimentați de 4 ori pe zi;
# urmează ca fiecare grădiniță să elaboreze orarul de venire – plecare a copiilor;
# începând de astăzi (17 august), vor fi desfășurate instruiri online a asistenților medicali din grădinițele de stat din municipiul Chișinău privind măsurile de prevenire a infecției, în scopul protecției și siguranței copiilor.

În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice prin infecția cu COVID-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"