NordNews
Avem ce spune

Copilul afgan, căruia Messi a dăruit un tricou, îi cere acestuia ajutor pentru a scăpa de talibani: Vă rog să mă salvați

În 2016, Murtaza Ahmadi l-a întâlnit pe Leo Messi, care juca pentru FC Barcelona. Copilul a ajuns cunoscut pentru momentul în care, purtând o pungă de plastic cu nr. 10, l-a impresionat pe Messi. Acum, băiatul, care este refugiat la Kabul şi nu poate merge la şcoală, îi cere ajutor, relatează digi24.ro.

Era 2016 şi o fotografie mişca întreaga lume, devenind virală. Murtaza Ahmadi, care atunci  avea 5 ani, juca fotbal purtând o pungă de plastic transformată în tricoul Argentinei cu numărul 10 al lui Lionel Messi.

Imaginea l-a impresionat şi pe campionul Barcelonei, care a dorit să-l cunoască pe Murtaza. Întâlnirea a fost mijlocită de UNICEF, sponsorul catalanilor. Messi i-a oferit un echipament complet al Argentinei şi un autograf cu o dedicaţie personalizată. Ulterior, l-a invitat pe teren cu ocazia unui meci amical al Barcelonei.

Acum, Murtaza îi cere ajutor idolului său. În aceşti 5 ani s-au schimbat multe lucruri pentru Messi, dar mai ales pentru copilul afgan. Primul nu mai este la Barcelona, ci joacă la PSG cu tricoul nr.30, iar Murtaza Ahmadi trăieşte zile de coşmar la Kabul.

”Sunt prins în casă şi nu pot ieşi, pentru că îmi este foarte teamă de talibani. Vă rog să mă salvaţi din această situaţie. Vreau să joc fotbal şi să fac asta în pace, într-un loc sigur. Uneori noaptea visez că vin talibanii, bat la uşă şi ţipă la mine”, este apelul băiatului.

Murtaza şi familia sa (părinţii sunt musulmani şiiţi) sunt de trei ani în Kabul, unde au venit din provincia Ghazni. Au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţa în grabă din cauza înaintării talibanilor.

Din cauza ameninţările primite de mai multe ori, în ultimii ani evitaseră să-şi trimită fiul la şcoală. Ei se temeau că băiatul ar putea fi răpit de talibanii care ar fi putut crede că Messi a dat familiei o sumă mare de bani.

În mai 2016, familia Ahmadi a emigrat şi în Pakistan, de unde a solicitat azil politic în Statele Unite, care însă a fost respins. Au revenit în Afganistan, unde între timp situaţia s-a agravat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata