NordNews
Avem ce spune

Copilul din Edineț, lovit pe o trecere de pietoni, s-a stins din viață: ,,Astăzi seara a încetat să bată o inimioară mică”

Copilul de 6 ani, lovit pe o trecere de pietoni din municipiul Edineț, a decedat la spital. Incidentul a avut loc luni, 22 august. Atunci, copilul și bunica sa au fost loviți în plin de un automobil în timp ce traversau regulamentar strada. Bătrâna a murit pe loc, iar copilul a fost transportat de urgență la spital. A doua zi, micuțul s-a stins din viață la ora 19:00. Informația a fost confirmată de către Directorul Spitalului Raional Edineț, Guțu Anatolie. Mesaje de condoleanțe au fost publicate pe rețelele de socializare.

„Cei doi au fost tamponați de un Suzuki, la volanul căruia se afla un bărbat de 63 de ani. În urma impactului femeia a decedat pe loc, iar copilul a fost transportat în stare gravă la spitalul raional Edineț. Fiind testat alcoolscopic, s-a constatat că șoferul nu consumase alcool”, au comunicat luni oamenii legii.

Pe acest caz  a fost inițiată o cauză penală.  Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore și riscă închisoare de la 3 la 7 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Serviciul ,,InfoTrafic” al Inspectoratului Național pentru Sănătate Publică (INSP) atenţionează toţi participanţii la trafic să respecte cerinţele Regulamentului circulaţiei rutiere (RCR). Odată cu începerea unui nou an școlar, riscul de accidente cu implicarea pietonilor crește tot mai mult în această perioadă a anului.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, serviciul ,,InfoTrafic” recomandă șoferilor:
• Reduceți viteza și sporiți atenția în adiacentul instituțiilor școlare și preșcolare!
• Cedați trecerea pietonilor și vehiculelor cu regim prioritar de circulație;
• Efectuați manevra de depășire și cele de schimbare a benzii, după ce v-ați asigurat temeinic că o puteți face în sguranță.

Pietoni:
• În condiții de vizibilitate redusă și pe timpul nopții, purtați îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observați cu ușurință.
• Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de stradă și la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră. Nu vă angajați în traversarea drumului public prin fața sau spatele autovehiculelor oprite;
• La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
• Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas grăbit – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Oferiți-le conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

 

3 Comentarii
  1. […] de pietoni din municipiul Edineț, a decedat la spital. Informația a fost confirmată pentru NordNews de către Directorul Spitalului Raional Edineț, Anatolie […]

  2. […] глава районной больницы Единцов Анатолий Гуцу, передает Nordnews. В соцсетях опубликовали сообщения с […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"