NordNews
Avem ce spune

Coreea de Nord avertizează că sancţiunile americane ar putea bloca calea spre denuclearizare "pentru totdeauna"

O nouă rundă de sancţiuni americane împotriva unor oficiali nord-coreeni ar putea „bloca calea către denuclearizare în Peninsula Coreeană pentru totdeauna”, a avertizat Phenianul, potrivit agerpres.ro.
Într-un comunicat publicat duminică seară pe site-ul agenţiei KCNA, Phenianul a acuzat Departamentul de Stat al SUA că are „un motiv ascuns” şi a precizat că acesta este hotărât să readucă relaţiile dintre cele două părţi „la stadiul de anul trecut”.
Washingtonul ar trebui „să înţeleagă din bilanţul trecut” al relaţiilor SUA-Coreea „să sancţiunile şi presiunea nu vor funcţiona” împotriva Phenianului, a mai precizat sursa citată.
Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-au angajat într-un furios război al declaraţiilor în 2017, după ce Phenianul a testat o serie de rachete balistice şi a efectuat al şaselea său test nuclear.
Totuşi, cei doi au avut un summit fără precedent la Singapore în luna iunie, în cadrul căruia Coreea de Nord a afirmat că este angajată în sensul denuclearizării Peninsulei Coreea.
De atunci însă orice progres a fost dificil de măsurat, notează dpa.
Trump a declarat în cursul lunii că se aşteaptă să se întâlnească cu Kim din nou la începutul anului viitor, deşi nu a fost stabilită nicio dată, iar Coreea de Nord nu a făcut paşi clari în sensul dezafectării armelor sale nucleare şi negocierile par să treneze.
SUA au continuat între timp să implementeze sancţiuni, într-o tentativă de a pune presiune asupra Phenianului.
Săptămâna trecută, Washingtonul a adăugat trei nord-coreeni, printre care ministrul securităţii de stat Jong Kyong Thaek şi şeful propagandei Pak Kwang Ho, listei oficialilor vizaţi de sancţiuni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"