NordNews
Avem ce spune

Coreea de Sud oferă locuri la studii pentru militarii străini

Coreea de Sud intenţionează să invite anul acesta 157 de militari din 35 de ţări să participe la diferite programe educaţionale. Anunțul a fost făcut luni de către Ministerul Apărării de la Seul. Potrivit agerpres, ministerul evidenţiază înscrierea unor militari din China, Uganda şi Etiopia la universitatea interarme din Daejeon şi a unui cadet din Paraguay la academia forţelor aeriene sud-coreene, informează agora.md.
Anunțul vine în contextul în care Coreea de Sud îşi extinde programul de educaţie pentru militarii străini, lansat în anii 1970 pentru oficialii forţelor armate din Thailanda. În 2012, a fost înfiinţat un centru de învăţare a limbii coreene, în vederea înscrierii la studii. În prezent, în acest centru învaţă 14 ofiţeri străini.
Programul a constituit o bază pentru diplomaţia militară sud-coreeană şi a fost util, de asemenea, pentru militarii sud-coreeni, datorită schimburilor cu omologii lor străini. Ministerul apărării a declarat că va continua să dezvolte oferte educaţionale pentru militarii din alte ţări.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"