NordNews
Avem ce spune

Corneliu Groza, mesaj la finalul mandatului de șef al Poliției de Frontieră: „Îmi anunț plecarea din sectorul public în sectorul privat”

După ce Guvernul i-a acceptat ieri, 22 decembrie, cererea de demisie din funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Corneliu Groza vine astăzi cu un mesaj la final de mandat. Acesta anunță că pleacă din sectorul public în sectorul privat, invocând motive personale, transmite cotidianul.md. 

„Îmi închei mandatul de șef al Poliției de Frontieră și îmi anunț plecarea din sectorul public în sectorul privat. Este o decizie ce-mi aparține în totalitate, fiind motivat de circumstanțe personale.

Asumarea responsabilității față de gestionarea eficientă a frontierei de stat a fost o provocare pentru mine, deși am o experiență vastă în sistemul MAI. Mai mult ca atât, mandatul meu a fost marcat de pandemie, un test al rezistenței pentru toate instituțiile statului. Cu mândrie și satisfacție pot menționa că polițiștii de frontieră și-au îndeplinit cu demnitate și profesionalism misiunea pe linia de combatere a riscului de răspândire a COVID-19, și vă asigur că o vor face și în continuare. Pe alocuri, multe lucruri la frontieră au fost improvizate doar pentru a menține liniștea și ordinea la hotarele țării”, a declarat Groza.

La finalul mesajului, acesta și-a îndemnat colegii ca „indiferent de conducătorul care va accede în fruntea instituției, să vă onorați datoria faţă de ţară şi cetăţeni”.

Corneliu Groza a fost numit șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră prin Dispoziția Guvernului nr. 328 din 4 decembrie 2019, la propunerea ministrului de Interne, Pavel Voicu.

În perioada 05.05.2016 – 01.07.2019, acesta a fost şef al Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău a Inspectoratului General al Poliției.

La șefia Poliției de Frontieră ar putea veni Petru Corduneanu, după ce Corneliu Groza a depus raportul de demisie, scrie Ziarul de Gardă. Însă, Corduneanu spune că nu a auzit despre faptul că va fi numit în noua funcție.

Corneliu Groza ar urma să fie schimbat în funcție de șeful-adjunct al Serviciului Pază și Protecție de Stat, fostul deputat PSRM și unul din apropiații președintelui în Exercițiu, Petru Corduneanu.

Contactat telefonic de ZdG, Petru Corduneanu a declarat că nu a auzit despre faptul că va fi numit în noua funcție menționând că „el acum se ocupă de inaugurarea de pe 24 decembrie și vizita lui Iohanis de la Chișinău”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"