NordNews
Avem ce spune

CORONAVIRUS: Ce măsuri se întreprind la frontiera de stat a Republicii Moldova

Poliția de Frontieră, fiind prim filtru de detectare, notificare, prevenire și control a cazurilor probabil de infectare cu simptomatologia bolii de “import” – Coronavirus, a întreprins și va continua să implementeze toate măsurile necesare, în limita competențelor, pentru a exclude riscul transmiterii transfrontaliere a pericolului biologic, cu impact negativ asupra sănătații publice, anunță autoritățile.
Printr-un comunicat, Poliția de Frontieră informează despre măsurile de prevenție a coronavirus de tip nou (COVID-19) întreprinse în punctele de trecere a frontierei.
Astfel, potrivit informației, pentru protecția individuală a polițiștilor de frontieră, în punctele de trecere a frontierei au fost transmise mănuși, măști și soluții dezinfectante pentru mâini. Totodată, s-a solicitat maximă vigilență din partea polițiștilor de frontieră, aflați în prima linie de control.
În acest sens, dacă în fluxul de călători vor fi observate persoane care prezintă simptome ale bolii (tuse și respirație îngreunată) inclusiv după efectuarea termometriei se înregistrează febră, vor fi izolate în camere special amenajate și anunțată de urgență Agenția Națională pentru Sănătate Publică.
La solicitarea Poliției de Frontieră, pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost instalat un termoscaner, unde fiecare călător este supus termometriei pentru a identifica persoanele care reprezintă risc de infectare.
Poliția de Frontieră îndeamnă persoanele care revin în țară și care prezintă simptomatica bolii, să contacteze de urgență Agenția Națională de Sănătate Publică, tel.: 080012300.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"