NordNews
Avem ce spune

COVID-19| 62 de persoane în stare gravă

Încă două persoane au fost tratate de coronavirus în R. Moldova. Astfel, bilanțul oamenilor tratați se ridică la 26. Anunțul a fost făcut de Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

Până la ziua de azi, 3 aprilie curent, în Republica Moldova au fost confirmate 505 de cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus, dintre care, 425 – transmitere locală, iar 80 – de import.
Din numărul total de pacienți, la moment, 62 de persoane infectate cu COVID-19 se află în stare gravă, 221 sunt internați în stare de gravitate medie și 158 de persoane în stare satisfăcătoare.
Totodată, Viorica Dumbrăveanu a anunțat că Spitalul din Soroca va continua să funcționeze, sub monitorizarea Minsiterului Sănătății, în timp ce în Spitalul Raional din Ștefan Vodă a fost instituit regim de carantină.

Toți pacienții cu COVID-19 au fost transferați la Chișinău”, a precizat Ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale îndeamnă cetăţenii să fie responsabili şi să respecte recomandările autorităţilor, pentru a preveni răspândirea infecţiei cu noul Coronavirus:
-Stați acasă! Evitați la maxim posibil locurile publice;
-Dacă sunteți nevoiți să ieșiți din casă, păstrați distanța socială de minim 1 m;
-Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;
-Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;
-Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);
-La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați de urgență Serviciul 112.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata