NordNews
Avem ce spune

COVID-19 în Moldova. Alte 2 decese și 55 cazuri noi

Încă 55 noi cazuri de infectare cu noul Coronavirusul au fost confirmate de laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, din cele 280 probe prelevate. Despre aceasta a declarat Ministra Sănătății, Viorica Dumbărveanu, după ședința Centrului unic de comandă al gestionării crizei provocate de virusul COVID-19.

Din totalul cazurilor 7 sunt de import: șase sunt din Marea Britanie și un caz din Austria. Alte 48 de cazuri sunt cu transmitere locală: Chișinău – 11, Ștefan Vodă – 10, Soroca – 9, regiunea transnistreană – 7, Cahul – 5, Ialoveni – 2, Briceni, Orhei, Tarclia, Sângerei – 1 caz.
Totodată, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a confirmat decesul din regiunea transnistreană.

Am aflat și noi din surse neoficială această informație. Ca rezultat am luat legătură cu sistemul spitalicesc din stânga Nistrului. S-a confirmat că în data de 29 martie a decedat o persoană, care a fost stabilită cu COVID-19”

Tot astăzi, s-a stabilit că un bărbat originar din raionul Briceni, internat în spitalul din Edineț, a decedat, fiind confirmat cu COVID-19.

Azi am primit informația în contextul unui pacient internat la Edineț. Un bărbat, originar din alt raion, a decedat. Atunci când au fost prelevat probele, pentru că exista suspiciune la COVID-19, a fost ascunsă informația despre faptul că a fost în contact cu anumite persoane, a intrat în contact cu un număr impunător de lucrători medicali. Când persoana s-a adresat la spital, după ce i-au fost făcute investigațiile medicale, a pierdut cunoștința, iar medicii au decis că nu e posibilă transportarea acestui la un spital strategic. A rămas izolat de unul singur până să vină probele. Când au fost procesate probele, am fost informați în mod oficial că persoana a decedat. Acum se evaluează cercul de persoane cu care a fost în contact”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Până la această oră în țară s-au înregistrat 4 decese din cauza virusului COVID-19 iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 353.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata