NordNews
Avem ce spune

COVID-19 în Moldova: O persoană, conectată la aparatele de respirație artificială, altele 19 – cu semne de însănătoșire

În dimineața zilei de luni, 16 martie, în R. Moldova sunt înregistrate 23 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul COVID-19. Potrivit informațiilor oferite de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, o persoană este în stare gravă. Totodată, sunt înregistrate focare de infecții locale, între membrii familiei, scrie agora.md
Din cel 23 de cazuri de îmbolnăvire, 13 cazuri sunt de import. Altfel spus, pacienții s-au infectat în afara țării. În cazul altor 10 pacienți, ministra Sănătății susține că aceștia s-au infectat pe teritoriul R. Moldova, în urma contactului cu rudele.
„Avem înregistrate focare. Cazuri de infecție la mama, tata, fecior. În alt caz sunt infectate soacra, nora și există un caz suspect. Măsurile trebuie să fie drastice”, a menționat Dumbrăveanu.
Printre persoanele bolnave se numără și un copil, în vârstă de opt ani. Un pacient este internat în stare gravă, fiind intubat și conectat la respirație asistată. Starea de sănătate în cazul altor trei persoane este apreciată ca fiind satisfăcătoare.
Totodată, ministra Sănătății menționează că alți 19 pacienți prezintă progrese de însănătoșire.
Amintim că primul caz de infectare cu COVID-19 a fost confirmat în R. Moldova la 7 martie. După ultimul anunț când au fost confirmate alte 11 îmbolnăviri, numărul total de pacienți se ridică la 23 de cazuri. Oamenii sunt îndemnați să strea acasă și să anunțe medicul imediat în cazul în care apar simptome de infecții respiratorii.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"