NordNews
Avem ce spune

Covid – 19 în Republica Moldova, statistici oficiale pe categorii de vârstă

Cele mai multe persoane infectate cu virusul COVID-19 au vârsta cuprinsă între 60 și 69 de ani. Este vorba despre nouă persoane din cele 29 infectate cu coronavirusul de tip nou. Despre acest lucru a informat ministrul Sănătății, Muncii, Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing.
După ședința Punctului Focal Național, ministra a precizat că din cele 29 de cazuri confirmate cu noul tip de coronavirus, 15 sunt de import – pacienții s-au întors din  Italia Franța, Marea Britanie și Elveția. Alte 14 cazuri sunt cu transmitere locală, înregistrându-se în Chișinău, Hâncești și Soroca.
Cele mai multe cazuri – nouă – au fost înregistrate în rândul persoanelor cu vârstele cuprinse între 60 și 69 de ani. Câte cinci pacienți au vârstele cuprinse între 30 și 39 de ani și 50 și 59 de ani. Patru pacienți au între 40 și 49 de ani, iar trei au vârstele cuprinse între 20 și 29 de ani. Trei pacienți au între 0 și 19 ani.
Femeia cu COVID-19, conectată la respirație asistată la Spitalul Clinic Republican, se simte mai rău, starea de sănătate a pacientei înregistrînd regres.
La finele ședinței, Viorica Dumbrăveanu a transmis un mesaj de mulțumire pentru persoanele care au manifestat solidaritate cu personalul medical care tratează persoanele infectate cu coronavirsul de tip nou, venind cu donații și prânzuri calde.

În situațiile de criză, se conturează valorile adevărate ale societății. Am observat o solidarizare față de medici. Vreau să-mi exprim recunoștința față de aceste persoane și gratitudinea față de personalul medical care cu profesionalism își îndeplinește muncă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata