NordNews
Avem ce spune

Covid-19 revine în forță. Focar de infecție la un centru de refugiați din Chișinău

Un focar de COVID-19 a fost înregistrat la un centru de refugiați din sectorul Botanica al Capitalei, a anunțat Boris Gîlcă, șeful Direcției generale asistență medicală și socială, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale. 12 copii ucraineni cu COVID-19 care erau cazați în acest centru au fost spitalizați, transmite IPN.

Boris Gîlcă a atenționat că în ultima perioadă în Capitală a crescut numărul cazurilor de coronavirus, dar deocamdată Chișinăul se află în cod verde COVID. Centrul unde s-a constatat focarul nu se află în subordinea Primăriei municipiului Chișinău

Chiar dacă în capitală a fost înregistrată o rată de vaccinare anti-COVID de 50%, rămâne a fi scăzută rata de imunizare cu doza booster. „Numai 23% dintre persoanele vaccinate cu prima și a doua doză și-au administrat doza booster anti-COVID”, a menționat șeful Direcției generale asistență medicală și socială.

La Maternitatea municipală nr.2 a crescut numărul pacientelor gravide cu coronavirus. În ultima perioadă, aici au fost internate 9 femei cu COVID. În aceșai timp, la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii au fost activate două secții pentru pacienții cu COVID, a adăugat Boris Gîlcă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"