NordNews
Avem ce spune

Cozi infernale la ÎS „REGISTRU”: tot mai mulți moldoveni vor să-și schimbe numele (înapoi), ca să nu pună de băut

După o minunată vacanță de iarnă, cu atâtea sărbători, începutul acestui an a venit cu tradiționalele suprize neplăcute pentru angajații Întreprinderii de Stat „REGISTRU”. Tot mai mulți moldoveni stau la coadă, de draga dimineață, ca să-și schimbe numele (iarăși!) din Ion în Vasile, Nicolae, Andrei, Mihail, Gavril, Panteliomon și tot așa. Motivul este cât se poate de evident: vor astfel să scape de rude, cumătri și vecinii etc., care, de 19 ianuarie, vor aștepta să le toarne de băut:

  • E foarte greu, lume multă, dar n-avem încotro!, se plânge Ion Minciună din Fundurii de Jos. Mai bine să mă cheltui acuma aici, decât să adăp toți vecinii și cumătrii, care numai atâta și așteaptă. S-or supăra ei poate, dar documentul e document.

Chiar dacă în această perioadă întreprinderea unde muncesc înregistrează venituri substanțiale, angajații de la „REGISTRU” sunt foarte nemulțumiți de situația creată:

  • Păi, nu demult au mai fost o dată la noi: ba că vine sfântul Mihail, apoi Andrei, Nicolae, Vasile, acuma Ion, pe urmă Valentin și tot așa… Deja știm pe de rost tot calendarul sărbătorilor, mai bine și decât cei de la Mitropolie… – afirmă Aleutina B., operator. – Măcar de i-ar duce capul să-și ia niște nume mai noi, mă rog: Oleg, Eduard, da’ ei tot nume de sfinți aleg, iar numai peste câteva luni povestea se repetă din nou.

ÎS „REGISTRU” a anunțat recent că, (bineînțeles!) contra unui preț suplimentar, doritorii pot să-și schimbe acum și patronimicul, or, de multe ori s-a constatat că vecinii, finii și cumătrii, care vin să ceară de băut, dau dovadă de o memorie ieșită din comun, amintindu-și pe loc toate rudele, uneori până în a patra generație, din familia zgârcitului lor amic.
 
Notă: Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"