NordNews
Avem ce spune

Creditul promis de Federația Rusă nu va mai ajunge în Republica Moldova

Creditul promis de Federația Rusă, promis anterior atât de Igor Dodon cât și de Ion Chicu, cel mai probabil nu va ajunge în Republica Moldova, a anunțat premierul, în condițiile în care Moscova nu mai oferă niciun răspuns în acest sens încă din septembrie, potrivit cotidianul.md.

Chicu a declarat marți, în cadrul unei emisiuni de la postul N4, că i-a remis premierului rus „proiectul de acord care a exclus punctele pe Curtea Constituțională le-a declarat neconstituționale”.

„Asta s-a întâmplat în septembrie. Până la etapa actuală nu avem un răspuns de la Guvernul Rusiei, dacă acceptă acordul în așa format. Așteptăm reacția Federației Ruse, dar nu exclud că nu vom primi acești bani”, a precizat Chicu, mai menționând că Republica Moldova va avea o problemă dacă nu va primi creditul.

Pentru prima dată despre un credit rusesc a vorbit chiar premierul Chicu, în cadrul unei vizite în Rusia, la sfârșit de 2019. El promitea atunci 500 de milioane de dolari. Ulterior suma s-a diminuat până la 200 de milioane de euro și un acord în acest sens a fost semnat între cele două Guverne și a fost votat în Parlament.

Curtea Constituțională a declarat acordul neconstituțional, întrucât conținea anumite prevederi ce ar fi afectat interesele economice naționale ale Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"