NordNews
Avem ce spune

Creditul rusesc de câteva sute de milioane de dolari … în așteptare

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, anunță că autoritățile încă nu au obținut un răspuns din partea Rusiei privind acordarea unui credit de câteva sute de milioane de dolari. În acest sens, spune șeful MEI, există posibilitatea ca proiectele de modernizare a infrastructurii, inclusiv de reparare a drumurilor, așa și să nu fie realizate, iar licitațiile – anulate, scrie deschide.md.

Fiind întrebat de deputatul fracțiunii Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov, despre anunțul lui Dodon privind transformarea R.Moldova într-un șantier, ținând cont de faptul că în Bugetul de stat al Rusiei pentru 2020 nu se regăsește creditul promis Chișinăului, Usatîi a spus că încă nu are un răspuns definitiv de la Moscova.
Da, noi contăm pe aceste surse financiare din Federația Rusă, dar pentru care încă nu am primit un răspuns definitiv. În cazul în care nu vor fi accesibile, atunci nu vom avea altă posibilitatea decât să respectăm cu strictețe prevederile legii, vorbim de anularea licitației și toate consecințele care sunt”, a spus ministrul în cadrul ședinței Parlamentului.
El a mai spus că în total, pentru construcția drumurilor în acest an au fost alocate cu 1 miliard de lei mai mult decât în anul 2019.
Mai avem și negocieri cu BEI și Banca Mondială pentru a continua lucrările. Întradevăr este o problemă dacă Rusia nu va acorda creditul, dar înainte de a veni în Parlament am primit asigurări de la Ministerul de Finanțe că nu sunt riscuri ca banii să nu fie acordați”, a precizat Usatîi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata