NordNews
Avem ce spune

Crește morbiditatea din cauza gripei. 7 cazuri de deces au fost înregistrate săptămâna trecută

Morbiditatea din cauza situației epidemiologice de gripă a crescut cu 8,5% în comparație cu comparație cu săptămâna precedentă, transmite Ministerul Muncii, Sănătății și Protecției Sociale, scrie deschide.md.
În săptămâna 04-10 februarie 2019 au fost înregistrate 366 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 78 confirmate de laborator, 18141 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 653 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI). Ponderea cazurilor SARI a constituit 5,5 % din numărul total de internări, indiferent de cauză în IMSP teritoriale. Persoanele diagnosticate cu gripă au primit tratament conform protocoalelor clinice.
În această perioadă au fost înregistrate 7 cazuri de deces, confirmate cu virusul gripal A(H1N1)pdm09, patru bărbați și trei femei, cu vârsta cuprinsă între 32 și 69 de ani, din Chișinău, Ungheni, Taraclia, Strășeni, Briceni, Hîncești și Edineț. Toate persoanele nu au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere.
Subliniem că, Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale supraveghează și monitorizează continuu situația epidemiologică prin gripă și infecții respiratorii acute și recomandă populaţiei întreprinderea tuturor măsurilor de profilaxie și respectarea regulilor de igienă, să se adreseze imediat la medic, în cazul primelor simptome apărute, fără a recurge la remedii de autotratament și să urmeze sfatul medicilor.
În perioada 01 octombrie 2018-10 februarie 2019 au fost înregistrate 20 cazuri de deces, confirmate cu virusul gripal A(H1N1)pdm09.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"