NordNews
Avem ce spune

Crește numărul agenților economici din Rusia care vor să exporte în R.Moldova

Numărul întreprinderilor din Federația Rusă, care au dreptul să exporte în Republica Moldova produse de origine animală, a fost suplinit cu încă 72 de unități. Permisiunea a fost obținută ca urmare a întrevederii conducerii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) cu Serghei Dankvert, directorul Rosselhoznadzor din Federația Rusă, care a avut loc în cadrul expoziţiei internaționale „International Green Week 2020”, de la Berlin, Germania, transmite MOLDPRES.
Site-ul oficial al Rosselhoznadzor precizează că este vorba despre întreprinderi de producere a cărnii de pasăre, pește, lactatelor, hranei pentru copii și produselor apicole. Permisiunea a fost obținută în baza garanțiilor Rosselhoznadzor și luând în calcul „cooperarea fructuoasă între serviciile sanitare din R. Moldova și Rusia”.
Sursa citată mai punctează că serviciul veterinar din Moldova și-a confirmat disponibilitatea ca, până la sfârșitul anului 2020, să inspecteze întreprinderile rusești, interesate de exportul producţiei de origine animală.
Potrivit datelor Rosselhoznadzor, în prezent, circa 270 de întreprinderi din Rusia au permisiunea să exporte producţie de origine animală pe piața moldovenească. În schimb, doar câțiva operatori economici moldoveni au dreptul de a exporta aceleași produse în Federația Rusă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"