NordNews
Avem ce spune

Crima de la Stăuceni. Alexandru Jizdan și Gheorghe Petic vor fi audiați

Procuratura Generală s-a autosesizat în privința declarației activistului Gheorghe Petic, vizând implicarea ex-ministrului de interne Alexandru Jizdan într-o crimă care ar fi fost comisă în anul 2000. Procurorul general interimar urmează să desemneze un procuror care va efectua investigația, iar Gheorghe Petic va fi invitat la procuratură, informează jurnaltv.md

„Pe data de 9 februarie, anul 2000, între ora 19:00 și 20:00, în ograda unui cetățean din Stăuceni, fiind ascunși în garaj, fostul ministru al afacerilor interne, Alexandru Jizdan, împreună cu alți polițiști din fosta Direcție misiuni speciale, transformată în Direcția nr.5, au deschis mișelește foc direct, la lichidare, asupra mai multor sportivi, care veniseră să încaseze de la acest cetățean o pretinsă datorie de 2.000 de dolari. Toți cei patru sportivi au fost răniți, primind câte 3-4 gloanțe în picioare și în spate, dar încă erau vii. După care, Alexandru Jizdan, împreună cu Ion Țurcan, le-au tras câte un glonț în cap și în inimă, curmându-le viața””, a scris Gheorghe Petic pe facebook.

Acesta susține că dosarul a fost închis rapid. O persoană din cele aflate atunci la fata locului a reușit să scape viu, fugind din țară. Gheorghe Petic asigură procurorii că martorul respectiv „ar vrea să vorbească despre acel caz”, dar solicită garantarea securității și libertății. Solicitat pentru o reacție, Alexandru Jizdan a spus că nu va comenta aceste declarații și că nu a omorât pe nimeni.

„Sunt obosit să comentez aberațiile lui. Omul acesta ce-o visat noaptea se expune ziua și foarte bine că s-a autosesizat Procuratura, că în mai multe cazuri în care el m-a învinuit au fost investigate de organele legii și nu au găsit nimic”, a spus Alexandru Jizdan.

Ulterior, a revenit cu un mesaj pe Facebook în care precizează că situația de la Stăuceni la care se referă Petic a fost investigată de Procuratură : „a fost cercetată sub toate aspectele legale, iar de atunci au trecut 21 de ani, timp în care, dacă ar fi fost identificate abateri, toți cei implicați ar fi răspuns în fața legii”.

Procuratura Generală a precizat că procurorul general interimar urmează să desemneze un procuror care va efectua o investigație pe acest caz, iar Gheorge Petic va fi audiat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata