NordNews
Avem ce spune

Criza creată artificial de petroliști? ANRE: Unii operatori au introdus în țară cantități semnificative de motorină, dar refuză să vândă

 Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică vine cu precizări în contextul ultimelor evoluții pe piața produselor petroliere din Republica Moldova și a lipsei motorinei la unele benzinării. 

Agenția constată, din datele statistice oficiale, că în ultimele zile unii operatori au introdus pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești cantități semnificative de motorină, dar refuză să vândă acest tip de produs la stațiile de alimentare. Situația creată ține exclusiv de responsabilitatea acestora, instituțiile statului urmând să analizeze și să constate cauzele fenomenului respectiv, cu toate consecințele de rigoare.

Referitor la ultimele modificări legislative și a cadrului de reglementare, dar și a declarațiilor în spațiul public din partea unor companii petroliere sau experți/formatori de opinie, ANRE condamnă ferm orice tentativă de exercitare a unor presiuni asupra deciziilor Agenției aprobate anterior.

Totodată, cadrul legislativ actual a developat anumite vulnerabilități în acest sector, care urmează a fi remediate în cel mai scurt timp, pentru a nu oferi pe viitor posibilitatea utilizării acestora în interese proprii.

ANRE precizează că în conformitate cu datele preliminare în perioada 01 – 22 iulie curent pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv Portul Internațional Liber Giurgiulești, au fost introduse 11,6 mii tone de benzină și 32 mii tone de motorină.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata