NordNews
Avem ce spune

Criză de inspirație la Bălți. BECS, pe urmele PAS-ului

Candidatul Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi s-a lansat în campania electorală de la Bălți. Astăzi acesta a depus actele la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Municipale Bălți. Socialiștii și comuniștii nu au renunțat la tradiționalul marș, organizat în centrul orașului, dar și depuneri de flori. Alexandr Nesterovschi a fost lăudat de Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Bogdan Țîrdea. 

,,Este o decizie calculată. Îl cunosc pe Alexandr Nesterovschi de mult timp. Este un om energic, care luptă pentru dreptate, căruia îi pasă ce se întâmplă la Bălți și știe de ce au nevoie bălțenii. Bălțiul are nevoie de un adevărat stăpân, care să oprească orice încercare de a dăuna orașului și locuitorilor municipiului. Toată echipa noastră  BECS îl susține pe Alexandr Nesterovschi. Vă îndemn să ne unim. La alegerile parlamentare locuitorii din Bălți au demonstrat tuturor că putem învinge”, a declarat  Zinaida Greceanîi.

Municipiul Bălți are nevoie de un adevărat gospodar, care să lupte pentru drepturile și necesitățile orașului și ale locuitorilor„, a mai adăugat Greceanîi.

Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Igor Dodon, crede că Alexandr Nesterovschi va câștiga din primul tur fotoliul de primar de Bălți.

În cadrul discuțiilor cu locuitorii, am subliniat importanța luptei împotriva guvernării iresponsabile și antipopulare, iar în acest sens, victoria candidatului nostru la Bălți va avea o importanță decisivă.”, a spus Igor Dodon.

La rândul său, Alexandr Nesterovschi a declarat că va face tot posibilul pentru ca municipiul Bălți să devină, oficial, capitala de nord a Republicii Moldova.

Galbenii le-au declarat război locuitorilor din Bălți. Vor să ne dea jos, spun că ar trebui să existe un primar la Bălți, ales nu de noi, ci de Maia Sandu! Prin propriul exemplu, trebuie să arătăm că orașul se poate schimba. Vom demonstra un exemplu de modernizare, vom construi terenuri de joacă în curți, dar și complexe sportive. Trebuie să avem drumuri bune și și servicii de calitate! Le vom avea pe toate!”, a declarat Alexandr Nesterovschi.

Se pare că, BECS a preluat scenariul Partidului Acțiune și Solidaritate care, la 10 octombrie curent, și-au lansat candidatul lor la Bălți. Atunci, Boris Marcoci a fost susținut de Președintele Parlamentului Igor Grosu, deputata PAS Doina Gherman și deputatul PAS Vladimir Bolea.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a declarat că Boris Marcoci va avea parte de tot sprijinul necesar de la Chișinău.

„E un luptător, unul care și-a jertvit viața apărând acest stat, când alții erau la hodină sau prin țări calde. Pentru Bălți, capitala de Nord, acum, și vă spun cu toată sinceritatea, este o ocazie unică și ideală să aibă un primar care să aibă susținerea Guvernului și Parlamentului, condiții în care poți să dezvolți orașul”, a spus Igor Grosu.

Alegerile din Bălți vor avea loc pe 21 noiembrie curent după ce Renato Usatîi și-a dat demisia, supărat pe rezultatele alegerilor parlamentare anticipate, unde a fost votat doar de 10 mii de bălțeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata