NordNews
Avem ce spune

„Criza deșeurilor” din Bălți discutată la Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici a organizat o ședință de lucru pentru a discuta despre soluțiile optime pentru evitarea poluării mediului și  gestionarea eficientă a deșeurilor din municipiul Bălți.  
 
„Solicit să elaborați o propunere de proiect, ce în regim de urgență, va fi prezentată cabinetului de miniștri pentru avizare. Este necesar să întreprindem acțiuni  imediat pentru a evita o situație epidemiologică și a nu afecta sănătatea oamenilor din regiune”, a precizat Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici.
 
Participanții l-a ședință au comunicat că în urma vizitei la fața locului au observat mai multe probleme locale ce creează obstacole în procesul de gestionare eficientă a deșeurilor.
 
„E grav când oamenii au de suferit din cauza divergențelor dintre autoritățile locale. De fapt înțeleg, că neînțelegerile sunt între autoritățile locale din municipiul Bălți și comunele Bilicenii Noi și Țambula, inclusiv cu agentul economic responsabil de colectare și transportare?  Nu putem admite ca interesele personale să afecteze viața comunității”, a menționat ministrul Liviu Volconovici, în discuțiile cu participanții la ședință.
 
La final cei prezenți, au conchis că, în regim de urgență, vor înainta cabinetului de miniștri o propunere în acest sens.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"