NordNews
Avem ce spune

Crucifixul instalat Năstase, scos din MAI: „Un act defăimător și un atentat la identitatea noastră”

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove condamnă decizia Colegiului civil, comercial și de contencios administratival Curții Supreme de Justiție, privind scoaterea crucifixului instalat în holul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova în perioada în care instituția era condusă de către Andrei Năstase, scrie cotidianul.md

Biserica Ortodoxă din Moldova califică „o nedreptate fundamentală această decizie și sprijină reacțiile majorității cetățenilor Republicii Moldova în favoarea păstrării crucifixurilor în instituțiile publice”, considerând că „prezența în spațiul public a unor simboluri fondatoare pentru civilizația creștină europeană – precum crucea – este utilă și necesară”.

„Istoria bimilenară a creștinismului ne-a demonstrat cât de semnificativ este acest simbol. Spațiul balcanic în care trăim noi, ne-a confirmat importanța și valoarea inestimabilă a Crucii.

Din aceste considerente, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove consideră decizia Colegiului civil, comercial și de contencios administratival Curții Supreme de Justiție vizavi de scoaterea crucifixului de pe holul Ministerului Afacerilor Interne al Republica Moldova drept un act defăimător și de discreditare a majorității naționale. Această decizie este un atentat la identitatea noastră de credință și de neam”, se arată într-un comunicat al Mitrpopoliei.

Crucifixul fusese instalat în 2019 de către ministrul de atunci, Andrei Năstase, în compania primelor fețe bisericești din Mitropoliile Moldovei și Basarabiei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata