NordNews
Avem ce spune

CSJ a declarat inadmisibil recursul lui Andrei Năstase împotriva CEC

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins recursul depus de către Andrei Năstase, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, prin care cerea anularea hotărârii din 8 octombrie 2020 a Curții de Apel Chișinău, care a declarat inadmisibilă acțiunea depusă de acesta privind atacarea în judecată a Comisiei Electorale Centrale (CEC), care a decis deschiderea a 42 de secții de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului. Se întâmplă chiar dacă, acum o săptămână, CSJ a admis recursul împotriva primei decizii a Cueții de Apel Chișinău și a transmis cauza la reexaminare, transmite zdg.md.

Pe data de 29 septembrie, Andrei Năstase a depus cerere de chemare în judecată împotriva CEC, solicitând anularea parţială a hotărârii care prevede deschiderea a 42 de secții de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului. Acesta a tratat decizia ca fiind ilegală.

În recursul depus la CSJ, Năstase raporta și decizia privind respingerea cererii acestuia de recuzare a judecătorului raportor de la examinarea cauzei de contencios administrativ. Magistrații CSJ au respins, însă, recursul lui Andrei Năstase, declarându-l inadmisibil.

Totodată, Năstase a cerut instanței să oblige CEC să modifice numărul de secţii de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului.

CEC a decis, la 26 septembrie, deschiderea a 139 de secții de votare în străinătate și 42 pentru cetățenii din stânga Nistrului. Spre comparație, în cadrul alegerilor prezidențiale din 2016 alegătorii din stânga Nistrului au putut vota la 30 de secții de votare, iar la scrutinul parlamentar din 2019  la 25 de secții de votare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"