NordNews
Avem ce spune

CU CE SE OCUPĂ GRUPUL GERMAN CARE SE VREA REZIDENT LA ZEL „BĂLȚI”

 Un grup german specializat în producerea cabinelor, soluțiilor și structurilor de placare pentru industria vehiculelor examinează posibilitatea extinderii în Republica Moldova, prin filiera Zonei Economice Libere ”Bălți”, scrie mold-street.com, informează de Unimedia.info.
Reprezentanții Fritzmeier Group, care au avut vineri, 23 februarie, întrevederi cu premierul Pavel Filip la Chișinău, s-au arătat interesați de o serie de activități economice, în special  prelucrarea mecanică, sudura în metal, vopsirea și ambalarea pieselor, se spune într-un comunicat al Guvernului.
Fritzmeier Group negociază în prezent amenajarea unei suprafețe de producție de 2.000 de metri pătrați la ZEL ”Bălți”. Pentru comparație, în anul 1999 Fritzmaier a achiziționat uzina Vyškov din apropierea orașului Brno din Republica Cehă, cu o suprafață totală de 20.000 de metri pătrați. Până în prezent aceasta s-a extins la 77.000 de metri pătrați și numără peste 560 de angajați.
 Cine sunt frații Fritzmeier?
Fritzmeier Group a fost fondată în anul 1926 de către maistrul șelar Georg Fritzmeier, care a început afacerea cu confecționarea de blaturi din prelată pentru tractoare.
Actualmente grupul are operațiuni în opt locații din șapte țări, plus parteneriate în alte cinci locații din cinci țări, fiind prezent astfel pe trei continente – Eurasia, America de Nord și America de Sud.
Numărul total de angajați se ridică la 2.800 de persoane.
Companiile grupului sunt implicate în producerea de cabine complet dotate pentru tehnica agricolă și mijloace de transport de mărfuri, structuri și carcase de siguranță, construcții din plastic, echipamente și instrumente speciale, unități de interior (panouri și console), precum și tehnologii organice și soluții pentru mediu (managementul îngrășămintelor, tratarea și decontaminarea apelor, analiza solurilor).
Grupul colaborează cu companiile și mărcile comerciale Lindner, John Deer, Fendt, Mahindra, Wacker Neuson (mașini agricole), BMW, Mini, Bentley, Daimler, Rolls Royce (autoturisme de lux), Man, Scania, Volvo (camioane de curse lungi), Komatsu, Hitachi, Kubota, Liebherr, Caterpillar (camioane grele și mașini de construcție), scrie mold-street.com.
Principala uzină a grupului se află la Grosshelfendorf, Germania. Compania centrală a grupului se numește Georg Fritzmeier GmbH & Co.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"