NordNews
Avem ce spune

Cu jumătate de an înainte de alegeri, Dodon le promite ajutoare de 700 de lei bătrânilor cu pensii de sub 3.000 de lei

Șeful statului, Igor Dodon, a lansat o nouă promisiune. Acesta spune că toți pensionarii care au pensii mai mici de 3.000 de lei vor primi adaosuri unice în valoare de 700 de lei. Anunțul a fost făcut după întâlnirea sa cu premierul Ion Chicu și speakerul Zinaida Greceanîi, scrie agora.md

Am decis și rog Guvernul să vină cu un proiect de lege ca să acordăm câte 700 de lei în formă de ajutor unic pentru toți pensionarii care au pensia sub 3.000 de lei. Au mai fost așa inițiative pentru cei care aveau pensia mai mică de 2.000 de lei. Sper că va fi pe parcursul următoarelor luni luni. Mijloace în acest sens sunt , le-am depistat”, a spus președintele, fără însă a oferi o sumă exactă și o resursă pentru bani.

Amintim că în toamna anului 2019 s-a decis că cetățenii cu pensia de până la 2 mii de lei vor primi un ajutor financiar unic în mărime de 700 de lei. Totodată, de același ajutor financiar urmau să beneficieze titularii de orice tip de alocații sociale de stat (cu excepția alocației pentru îngrijire, însoțire și supraveghere) pentru unele categorii de cetățeni.
Atunci, de această sumă trebuiau să beneficieze 591.336 de persoane, inclusiv 403.445 beneficiari de pensii pentru limită de vârstă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"