NordNews
Avem ce spune

Cum afectează criza energetică târgurile de Crăciun din UE. Iată cum sunt luminate în acest an Parisul, Londra și Viena

Becurile festive de Crăciun la marile târguri vor lumina mai puțin timp, din cauza crizei energetice. Pentru prima dată în istoria celebrelor târguri de Crăciun din Europa, luminițele nu vor fi aprinse non-stop, ci doar pentru câteva ore, notează Digi24.

În Paris, pe bulevardul Champs Elysees au fost instalate LED-uri pentru a consuma mai puțină energie. Mai mult, acestea nu vor fi lăsate să lumineze toată noaptea.

 

În orașul Tours din vestul Franței, patinoarul în aer liber este înlocuit cu patinajul pe role. Tot pentru a economisi energia care ar fi fost atribuită pentru menținerea patinoarului din gheață. 15.000 de euro a plătit primăria orașului acum doi ani pentru menținerea acestuia.

Și orașul Mulhouse din estul Franței reduce anul acesta energia consumată cu 35%. Bradul era luminat, zilnic, de la ora 10:00, iar acum toate luminile de Crăciun vor fi aprinse la ora 17:00.

În Strasbourg, oraș cunoscut drept „capitala Crăciunului” din Franța, becurile sunt aprinse pe rând. Toate sunt de tip LED, iar numărul acestora este redus.

În Germania, autoritățile au discutat în repetate rânduri despre renunțarea completă la târgurile de Crăciun.

În Bremen, târgul se desfășura de obicei de la sfârșitul lunii octombrie până la sfârșitul lunii februarie, adică pe o perioadă de 4 luni. Anul acesta, târgul durează doar două luni.  În Düsseldorf, luminile de Crăciun vor fi aprinse cinci ore pe zi în loc de 15.

Târgul de Crăciun din Viena începe cu o săptămână mai târziu. Vitrinele festive vor străluci doar 364 de ore, în loc de 660, cum a fost anul trecut.  Și în Londra există măsuri de economisire a energiei.

Pe Oxford Street, luminițele se vor aprinde după-amiaza și se vor stinge la ora 23:00.  În Copenhaga, autoritățile vor să reducă energia, împărțind programul în două. În timpul săptămânii, orașul decorat de sărbătoare va fi luminat pana la ora 22:00, iar în weekend până la ora 24:00.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"