NordNews
Avem ce spune

Cum arată noua Toyota Corolla

Toyota a publicat primele imagini și detalii cu noul sedan Corolla. Modelul va fi disponibil pe piața din Europa începând cu primul trimestru din 2019 și poate fi comandat fie cu un motor pe benzină de 1.6 litri, fie cu un sistem hibrid benzină+electric.
 
Cu ocazia Salonului Auto de la Guangzhou, Toyota a prezentat sedanul Corolla, modelul cel mai bine vândut la nivel mondial în 2017. Noua generație mizează pe platfoma Toyota New Global Architecture (TNGA). Arhitectura pregătită de japonezi propune un centru de greutate mai coborât, un comportament mai rigid al șasiului și o suspensie spate Multilink, scrie cotidianul.md.
Pentru moment, reprezentanții Toyota nu vin cu foarte multe informații despre sedanul Corolla. Japonezii spun că ampatamentul măsoară 2.700 de milimetri, iar spațiul oferit pasagerilor este acum ceva mai generos.
La interior, clienții se vor bucura de un sistem de încărcare wireless pentru telefoanele inteligente, de un instrumentar digital de bord cu diagonala de 7 inch și de un ecran central tactil de 8 inch. De asemenea, sedanul Corolla va putea fi comandat și cu un Head-Up Display.
Gama de motorizări anunțată de Toyota include un propulsor pe benzină de 1.6 litri și un sistem hibrid de propulsie benzină+electric. Unitatea de 1.6 litri oferă 132 de cai putere și poate fi comandată atât cu o cutie manuală cu șase trepte, cât și cu o transmisie CVT. Consumul mediu mixt anunțat de Toyota pentru această versiune este de 6.1 litri/100 de kilometri.
Versiunea cu sistem hibrid de propulsie mizează pe un motor pe benzină de 1.8 litri, iar resursele oferite ajung la 122 CP. Consumul mediu mixt trecut de Toyota pe fișa acestei versiuni este de 4.3 litri/100 de kilometri. Valorile anunțate (atât pentru varianta pe benzină, cât și pentru cea cu sistem hibrid) sunt calculate conform ciclului WLTP.
În dreptul sistemelor de siguranță, Toyota a pregătit pachetul Safety Sense. Acesta include următoarele sisteme: Pre-Collision System cu monitorizarea pietonilor și a bicicliștilor, cruise control adaptiv, avertizare la părăsirea benzii de rulare, recunoașterea semnelor de circulație și asistent pentru faza lungă. Noua generație Toyota Corolla sedan va fi disponibilă în Europa începând cu primul trimestru din 2019.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"