NordNews
Avem ce spune

Cum au reacționat autoritățile municipale la ninsoarea abundentă din Bălți

Iarna și zăpada, lucru știut, nu pot una fără de alta. În secolul ⅩⅩⅠ însă, zăpada a devenit o problemă atât pentru pietonii, cât și pentru șoferii din R. Moldova. Orașul Bălți nu este deloc o excepție.
Astfel, toate serviciile municipale, care se ocupă cu deszapezirea, au început azi-noapte și au continuat astăzi să  activeze în regim de urgență. Ne referim în primul rând la  „Direcţia Reparaţii şi Construcţii Drumuri Bălţi”(DRCD) și „Amenajarea Teritoriului și Spații Verzi Bălți”.
Iurii Hmarnîi, directorul DRCD, a spus pentru NordNews, că toate lucrările sunt efectuate operativ: „ Lucrările se efectuează 24 din 24. Pe parcursul nopții, au fost împrăștiate  54,5 tone de material antiderapant. Acum, pe drumurile din municipiu lucrează  6 autospeciale, ar trebui să fie macar vreo 10, dar nu avem atâtea. Nu vreau să vă mint și să spun că sunt curățate chiar toate drumurile: în majoritate, curățăm străzile centrale și străzile cu circulație intensă, la fel, și cele de la cartierul Bălțul Nou, și drumul ce duce spre Casa Veteranilor”.
La fel de activ s-au implicat și cei de la Întreprinderea Municipală „Spații Verzi”. Peste 150 de angajati, ajutați de 7 autospeciale, au grijă de curțile și trotuarele din oraș. Dar acesta nu garantează, totuși, siguranța pietonilor. Așa încât, în ultimele 24 de ore, la Spitalul Municipal din Bălți s-au adresat 45 de persoane, care au avut de suferit din cauza ghețușului, 5 din care au fost internați în spital cu diferite traume: fracturi, contuzii și entorse.
Echipa NordNews a decis să meargă în teren și să afle care este părerea șoferilor și a pietonilor despre starea drumurilor din Bălți. În majoritatea ei, lumea este mulțumită și consideră că, după o ninsoare atât de abundentă, drumurile sunt într-o stare satisfăcătoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"