NordNews
Avem ce spune

Cum comentează MAI refuzul polițistului de la Cimișlia să vorbească rusește

Ministerul Afacerilor Interne vine cu o reacție la video-ul care a fost postat pe o rețea socială, precum că un polițist ar fi refuzat să vorbească în limba rusă, cu un șofer din Găgăuzia. Astfel, omul legii ar fi procedat conform legislației în vigoare, iar cetățeanul din Găgăuzia ar trebui să studieze regulamentul circulației rutiere dar și limba de stat a Republicii Moldova, scrie tv8.md.
Potrivit purtătoarea de cuvânt al MAI, Alina Zbanca a declarat  că „În momentul în care încalci legea și nu te supui cerințelor polițistului, dar cauți drepturi nescrise, ar fi oportun să te întrebi dacă este corect, ținând cont de faptul că ești cetățean al Republicii Moldova și nu al altui stat.
De asemenea, Zbanca a mai spus că polițistul a procedat conform legislației, iar șoferul ar trebuie să analizeze regulamentul circulației rutiere pentru a putea a avea o comunicare mai buna cu oamenii legii.
Acest angajat a procedat exact conform legislației în vigoare, iar cetățeanul din Găgăuzia ar trebui să studieze minuțios regulamentul circulației rutiere dar și limba de stat, care apropo, o să-l ajute să aibă o comunicare mai bună cu angajații noștri data viitoare, și să-și argumenteze încălcarea altfel.
Ieri, 14 ianuarie, a apărut un video pe rețelele sociale în care o mașină a fost oprit de poliția de patrulare. Ulterior, inspectorul a solicitat șoferului să prezinte actele. În cele din urmă, șoferul i-a cerut polițistului să vorbească în limba rusă, însă omul legii a refuzat să vorbească în limba rusă precizând dacă șoferul este cetățean al R. Moldovei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"