NordNews
Avem ce spune

Cum explică Igor Dodon necesitatea procurării poliței medicale

Costul mediu al unei zile de tratament în staționar pentru un pacient cu COVID-19 este de circa 2.255 de lei, iar în secția de terapie intensivă – de circa 5.300 de lei. Astfel, în condițiile în care pacienții diagnosticați cu Coronavirus sunt internați în mediu pentru 14 zile, costul în staționar pentru cele două săptămâni este de 32 de mii de lei, iar în secția de terapie intensivă, de circa 78 de mii de lei. Cifrele au fost oferite de președintele Igor Dodon care a vrut astfel să convingă cetățenii care revin acum de peste hotare de necesitatea de a procura polița de asigurare medicală, pentru a contribui în acest mod la „consolidarea sistemului medical”, informează realitatea.md

30 de zile, practic 30 de zile, amuş vor fi 30 de zile

Gepostet von realitatea.md am Donnerstag, 2. April 2020

Dorind să fie și mai convingător, șeful statului a oferit publicului și o bâlbă de zile mari:

Vreau să vă amintesc că persoana care a revenit din Italia și a fost una dintre primele confirmate a stat în terapie intensivă mai mult de 30 de zile… aproape 30 de zile… de pe 7 martie, acuș o să aibă 30 de zile…”, a spus el ghidat de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

De această dată fără a oferi numele pacientei la care s-a referit și care a fost tratată de COVID-19 încă la data de 21 martie, fiind transferată într-o altă secție a Spitalului Clinic Republican, prin urmare a fost internată în secția terapie intensivă nu mai mult de 14 zile, ținând cont că la 7 martie a fost internată la Spitalul „Toma Ciorbă”, după care transferată la SCR.

De ce am spus acest lucru. Pentru că am văzut foarte multe dezbateri, încearcă unii să le plaseze, referitor la necesitatea sau trebuie sau nu trebuie de achitat polița medicală. Vreau să vă amintesc stimați cetățeni, că toți cei care locuiesc în Republica Moldova și nu sunt pensionari sau copii până la 18 ani, achită polița de asigurare medicală. Sunt zeci de mii de oameni care au achitat ani la rând polița de asigurare și nu au profitat de serviciile medicale”, a mai argumentat șeful statului.

În context, Igor Dodon s-a adresat politicienilor care au atacat în instanță Guvernul pentru impunerea procurării poliței medicale de către cetățenii care revin acum de peste hotare, să-și retrată cererea. „Haideți să avem respect pentru medici, haideți să contribuim toți împreună. Și cei care locuiesc în Republica Moldova și cei care revin acum acasă”, a conchis el.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata