NordNews
Avem ce spune

Cum încearcă Facebook, Google sau Tinder să convingă oamenii să voteze

Platformele de social media şi serviciile de internet, utilizate de milioane de europeni, s-au alăturat efortului de a le reaminti cetăţenilor să voteze în alegerile europene, informează digi24.ro.
Facebook, Google, Snapchat şi Twitter se află printre platformele care oferă servicii suplimentare pentru a se asigura că europenii votează şi că alegerile nu sunt compromise în mediul online.
Google oferă prioritate în prezentarea candidaţilor şi le reaminteşte oamenilor să voteze. Profilele candidaţilor sunt mai vizibile decât de obicei şi pe YouTube.
Facebook le reaminteşte utilizatorilor că alegerile se apropie şi în ziua alegerilor va prezenta opţiunea unui buton „I voted” (Am votat). De asemenea, reţeaua de socializare şi-a intensificat eforturile de a-i face pe utilizatori să depisteze ştirile false.
Pe Instagram apar stickere speciale care trimit către site-ul alegerilor.
Utilizatorii de Snapchat care au vârsta legală pentru a vota vor primi un mesaj video din partea Team Europe, care le va reaminti să voteze.
Twitter a introdus emoticoane speciale care însoţesc hashtag-urile #EUelections2019 şi #thistimeimvoting în diferite limbi.
De asemenea, Bolt oferă curse mai ieftine către secțiile de votare în 15 țări europene. O astfel de promoție este oferită și de compania My Taxi.
Tinder oferă promoții utilizatorilor din Germania și Franța în zilele de 24-26 mai.
Peste 426 de milioane de cetăţeni sunt eligibili să voteze în toate ţările UE între 23 şi 26 mai.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata