NordNews
Avem ce spune

Cum soluționează noua putere conflictele de interes

Fostul Ambasador al R. Moldova în Austria, ex-deputat în parlamentul moldovenesc, actualmente președinte al Institutului pentru Inițiative Strategice,, Andrei Popov, a anunțat că nu va face parte din cabinetul Ministrului  Afacerilor Externe și Integrarii Europene, Nicu Popescu. La mijloc ar fi un conflict de interese, mai exact, pentru că Andrei Popov este nașul de cununie al noului Ministru de Externe.
Acesta declară însă că a acceptat să facă parte din echipa pentru situații de criză politică și instituțională a noului ministru. Anterior, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, Popov a precizat că, desi are experiența necesară în domeniu, n-a fost numit în funcția respective, pentru că este nașul lui Popescu, scrie Ziarul de Gardă.
„În acele ore și zile critice, singurul obiectiv major era să asigurăm activitatea cât mai eficientă a ministrului Popescu în condițiile de criză politică și instituțională. Orice alte considerente au fost secundare, inclusiv cele legate de posibila percepție a unui conflict de interese, având în vedere prietenia și relația noastră specială (chiar dacă din punct de vedere legal membrii cabinetului sunt numiți fără concurs în baza încrederii personale)”, a menționat Andrei Popov.
Anunțul vine la scurt timp după ce Guvernul Filip și-a dat demisia, iar miniștrii din cabinetul Maiei Sandu s-au instalat la guvernare

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"