NordNews
Avem ce spune

Cum sora președintelui raionului Fălești reușește să activeze concomitent în trei instituții

Sora candidatei Partidului Democrat din Moldova pe circumscripția nr. 11 Fălești,  Iraida Bînzari, tot ea și președinte al raionului Fălești, este angajata a trei instituții de învățământ. Ea activează concomitent în calitate de soră medicală la un liceu și la două grădinițe din orașul Fălești. Informația a fost confirmată pentru nordnews de managerii instituțiilor respective, printre care se numără și nepoata candidatei Iraida Bînzari.
 

Liubovi Berliba, sora medicală, magazineră

Liubovi Berliba, sora Iraidei Bînzari, este angajată pe un salariu întreg în calitate de soră medicală la grădinița nr. 12 din orașul Fălești. Directoarea instituției preșcolare a menționat că, într-adevăr, persoana în cauză lucrează de mai bine de un an la grădiniță data.
 
„ Dna Liubovi Berliba este angajată la noi în calitate de soră medicală pe un salariu întreg”, a declarat Egenia Lozan, șefa grădiniței.
 
De asemenea, Liubovi Berliba mai este angajată  pe jumătate de salariu în funcție de lucrător medical și magaziner la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”  și la Grădinița-creșă „Prichindel” din Fălești.  Trebuie să remarcăm că șefă a grădiniței „Prichindel” este Alina Rarancean, nimeni alta decât fiica lui Liubovi Berliba.
 
Alina Rarancean

 

„Da, dna  Liubovi Berliba  este angajată la noi pe jumătate de salariu de soră medicală.”

 
 
 
Întrebată de reporterii nordnews cum poate comenta această situație, Liubovi Berliba a răspuns: „Nu văd nimic ieșit din comun.”
O fi așa din punctul ei de vedere, dar  Alina Rarancean, în calitate de  ei de director al grădiniței ( funcționar public), a depus la Autoritatea Națională de Integritate o declarație de avere și interese personale. Conform legislației în vigoare,  ea  a devenit automat subiect  al declararii veniturilor și intereselor, ceea ce, în consecință, înseamnă că ea s-ar afla în conflict de interese cu Liubovi Berliba.
La răndul ei, Iraida Bînzari a precizat pentru noi că nu dorește să comenteze aceste informații denigratoare la adresa membrilor familiei ei.
 

Iraida Bînzari, candidat PDM

„Sora mea muncește în trei locuri de muncă, pentru a întreține trei copii. Și nu doresc să comentez acțiunile membrilor familiei mele.  Nu am contribuit la angajarea ei. Nu dețin funcții care au favorizat angajarea ei.  Nu e corect să întrebați despre faptul, unde lucrează. Ar fi bine să vorbiți cu instituțiile abilitate, cum ar fi, de exemplu, Serviciul Fiscal.  E murdar din partea unui portal de știri să facă acest lucru”, a menționat Iraida Bînzari.
 
 
 
Potrivit expertului în dreptul muncii, Eduard Boiștean, atât  Liubovi Berliba, cât și angajatorii ei ar fi încălcat legislația muncii.
 

 
„În cazul dat este o încălcare a legislației. Dacă muncești pe două norme, timpul tău pe săptămână e în jur de 80 de ore. O normă prevede 40 de ore pe săptămână. În cazul nostru, ea muncește 80 de ore pe săptămână ceea ce este un lucru ilegal”, a remarcat Eduard Boiștean.
 
 
 
 
În orașul Fălești funcționează 6 instituții preșcolare, 2 gimnazii, 3 licee teoretice și o școală de meserii în care învață 145 elevi

1 Comentariu
  1. Eu spune

    Atâtea greșeli într-un singur articol. Aveți un redactor cumva? În așa hal se publică un articol? 0 sintaxa și 0 gramatică. Rușine autorului!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"