NordNews
Avem ce spune

Cum vor activa instituțiile medicale în mini-vacanța de Ziua Independenței

De Ziua Independenței și Ziua Limbii Noastre instituțiile medicale, Centrele de sănătate, subdiviziunile de asistență medicală urgentă prespitalicească, precum și instituțiile de asistență socială aflate în gestiunea Agenției Naționale Asistență Socială vor asigura în volum deplin. La fel, în volum deplin, vor activa și pe 28, 29, 30 august, declarat zile de odihnă de către Guvern, scrie tv8.md

Astfel, în cadrul instituțiilor medicale și sociale va fi nominalizat personal medical de gardă și desemnate persoanele responsabile de activitate din cadrul administrației. Totodată, conducătorii instituțiilor se vor asigura că dispun de rezervele necesare de medicamente, consumabile și produse petrolifere.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Centrele de Sănătate Publică teritoriale vor asigura supravegherea sporită a regimului sanitaro-epidemiologic și vor organiza efectuarea măsurilor de profilaxie în contextul prevenirii izbucnirilor de boli infecțioase”, se spune într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata