NordNews
Avem ce spune

Cum vor fi achitate pensiile în plină pandemie. Precizări de la Igor Dodon

Președintele țării, Igor Dodon, a precizat că bătrânii vor primi în această lună pensiile pe card pentru a nu crea cozi la oficiile poștale.
Bătrânii vor primi în această lună, în măsura posibilităților, pensiile pe card. Potrivit președintelui țării, Igor Dodon, se examinează această posibilite. Persoanele care nu dispun de un card vor trebui să meargă la poștă pentru a ridica banii. Șeful statului dă asigurări că procesul va fi strict monitorizat, iar pensionarii vor trebui să respecte distanța socială, scrie sputnik.md
”Vom crea un mecanism pentru a nu se forma cozi la oficiile poștale. Să vedem ce putem achita prin transfer. Să nu avem prea multă lume la primirea pensiilor”, a precizat Dodon.
Astfel, pensiile urmează să fie achitate, mai bine zis transferate pe card pentru bătrânii care au deschis un cont deja în acest sens. O a doua metodă este organizarea unui cordon, cu respectarea distanței de minim un metru între persoane, la oficiile poștale, ca să nu se formeze un haos total. Cea de-a treia metodă este elaborarea unui grafic, încât să nu se formeze cozi și să nu fie rând mare la oficiile poștale.
Toate aceste măsuri ar urma să fie întreprinse de către autorități, în contextul în care în timpul apropiat va trebui de achitat pensiile lunare bătrânilor – categoria de cetățeni, care sunt cel mai tare expuși riscului de contaminare cu COVID 19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"