NordNews
Avem ce spune

Cum vor vota în Franța cetățenii din Moldova, după ce s-a instituit carantina generală

Ambasada Franței în R. Moldova a venit cu precizări privind deplasarea cetățenilor moldoveni la secțiile de votare în ziua alegerilor prezidențiale, după ce în această seară președintele francez, Emanuel Macron a anunțat mai multe restricții de circulație pentru a diminua răspândirea COVID-19, scrie zdg.md.

Potrivit Ambasadei Franței în R. Moldova pentru deplasarea la secțiile de votare deschise pe teritoriul Franței, cetățenii Republicii Moldova trebuie să fie în posesia următoarelor 2 documente (este obligatorie deținerea ambelor formulare):

1. Justificativul de deplasare (formatul francez), completat și semnat, care poate fi descărcat de pe pagina: vezi aici.

2. Scrisoarea de confirmare din partea Ambasadei Republicii Moldova în Franța, prezentată mai jos, cu completarea datelor de către fiecare alegător.

Reprezentanții Ambasadei Franței în R. Moldova reiterează, totodată, importanța unui comportament responsabil și obligativitatea respectării cu strictețe a măsurilor sanitare în timpul deplasării, pe teritoriul adiacent secției de votare, cât și în interiorul acesteia.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat în această seară că, începând de vineri, va fi reinstituită carantina generală, din cauza numărului mare de cazuri noi de coronavirus.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata