NordNews
Avem ce spune

Cunoscutul interpret de muzică ușoară, Ștefan Patrache, se află în stare gravă la spital,despre aceasta a anunțat jurnalista Rodica Ciorănică pe pagina sa de Facebook.

Cunoscutul interpret de muzică ușoară, Ștefan Patrache, se află în stare gravă la spital. Despre aceasta a anunțat jurnalista Rodica Ciorănică pe pagina sa de Facebook, scrie unimedia.info
Aceasta scrie că ar fi vorba despre o problemă la inimă, iar astăzi urmează să fie operat de cardiochirurgi.
„Atât de mult speram să-l readuc în scenă sâmbătă, la Omul Anului… Acum vreau doar să revină acasă, pe strada Eminescu, unde să împartă cu noi câte o cafea”, a scris Rodica Ciorănică.

Ștefan Petrache s-a născut pe 8 mai 1949, în s. Vânători, r-nul Nisporeni. După ce absolvă Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chișinău, este angajat ca solist (1974-1975) în Orchestra de estradă și simfonică a Radioteleviziunii Moldovenești. Apoi este solist în formațiile vocal-instrumentale „Orizont” (1977) și „Contemporanul” (1978-1981) din capitală, apoi conduce Formația „Plai” (1982-1987).
Ulterior, Ștefan Petrache activează în calitate de solist în formația de propagare a muzicii a Filarmonicii de Stat din Chișinău (1988-1990). În 1986, devine artist emerit, iar în 1993 i se conferă Medalia „Meritul Civic”.
De-a lungul anilor, a înregistrat mai multe piese care au rămas în memoria melomanilor: „În august”, „Chemarea casei părintești”, „Adevăruri”, „Eu vin”, „Șapte căni”, „Ce te legeni, codrule”, „Și dacă ramuri bat în geam” ș.a.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"