NordNews
Avem ce spune

Curiozitatea Curiozității! Știați că… În satul Corjeuti din raionul Briceni se află o replică a Turnului Eiffel din Paris?

Există o legendă care explică originea numelui localității Corjeuți. Cică trăiau cândva trăiau 2 tineri: un băiat pe nume Corj și o domniță care se numea Uța, ambii harnici, iubitori de viață și de muncă. De la cei doi – care ai întemeiat o familie, și-a luat numele satul, iar din hărnicia și din darul familiei lor se trage viața plină de hărnicie și de bogăție a oamenilor locului.
Replica turnului Eifel din Paris este confecționată și ea din fier și este amplasată chiar în centrul satului Corjeuți.

Mjoritatea locuitorului satului Corjeuți (de la 20 până la 40 la sută)  au emigrat după 1991 în  în Franța.
Aici chiar și denumirea unui restaurant este La Paris, localnicii mereu se gândesc la capitala franceză. Atât de mult, încât au o rută directă Corjeuți- Paris. Astfel, ei pot călători în fiecare miercuri  dus-întors cu numai 180 de euro. Înainte de îmbarcare, pașapoartele sunt verificate rapid, deoarece, odată cu pașapoartele biometrice, moldovenii nu mai au nevoie de viză pentru o scurtă ședere în Franța.

Satul este situat pe râul Lopatnic, la o distanță de 25 km de orașul Edineț, la 21 km de stația de cale ferată Lipcani și la 230 km de Chișinău.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata