NordNews
Avem ce spune

Curiozitatea curiozității! Știați că… Satul Naslavcea este situat pe dealuri pitoreşti şi creează impresia unui adevărat sat de munte?

Satul Naslavcea din raionul Ocniţa este situat pe malul drept al Nistrului. De la satul Bîrnova pînă la Naslavcea se întinde o râpă adâncă. Teritoriile, care includ ruptura tectonică la nord de Naslavcea cu suprafaţa de 82 de hectare şi sectorul cu maluri abrupte ale râului Nistru cu suprafaţa de 308 de hectare dintre satele Lencăuţi şi Naslavcea, sânt protejate de stat.

Naslavcea este situat pe dealuri pitoreşti şi creează impresia unui adevărat sat de munte. Pe malul stâng al pârâului Chisarău, la un kilometru de gura lui, se află râpa numită Karpov Iar, monument paleonologic. Pe această porţiune, principala atracţie turistică  o reprezintă locurile pitoreşti. Până în prezent, în sat funcţionează Biserica Adormirii Maicii Domnului, construită încă din 1905, și care activează mai mult de un secol. La doi kilometri de această biserică se află peşterile Nagoreni.
Pe malul opus al râului Nistru se află renumita mănăstire rupestră de la Leadovo. În apropierea satului Naslavcea se află o carieră de argilit şi Hidrocentrala 2 aflată în construcție. În centrul satului Naslavcea se află monumentul dedicat jertfelor răscoalei de la Hotin din anul 1919, când bolșevicii veniți de peste Nistru au atacat armata română, încercând să ocupe nordul Basarabiei și să-l alipească Ucrainei Sovietice.


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata