NordNews
Avem ce spune

Curiozitatea Curiozității!  Știați că…Valentina Naforniță, o celebră cântăreață de operă este originară din satul Cuhnești raionul Glodeni?

Este cunoscută în special drept câștigătoare a ediției din 2011 a concursului BBC Cardiff Singer of the World și solistă a Operei de Stat din Viena.

A studiat 3 ani la Colegiul de Muzică Ștefan Neaga din Chișinău, apoi a studiat la Conservatorul din București și după care a urmat un program de studii de masterat la Departamentul de Voce a Universității Naționale de Muzică din București. Valentina a urmat și un an de studii la Opera de Stat din Viena, după terminarea masteratului din capitala României.
Valentina Naforniță este căsătorită cu baritonul Mihai Dogotari. De asemenea, a făcut parte din corul Solemnis din București pentru o scurtă perioadă.
În noiembrie 2012 a debutat la Scala din Milano în Rigoletto (rolul Gildei). În august 2013 a debutat ca Marzelline în Fidelio într-un spectacol al Operei din Lyon la Festivalul din Edinburgh, apoi au urmat roluri la Staatsoper Unter den Linden Berlin și la Bayerische Staatsoper din München.
În februarie 2013 a avut prima seară de lieduri la Wiener Musikverein
În data de 3 noiembrie 2013, Valentina Naforniță a fost cea care a interpretat Imnul de stat al Republicii Moldova la deschiderea Manifestației „Pro Europa” din Chișinău. În 2014 a jucat rolul Zerlinei în Don Giovanni la Festivalul Mozart din Salzburg, apoi au urmat spectacole la Amsterdam. Cu orchestra BBC a avut în 2013 un turneu în China.
În 2014 a avut concerte de gală cu Elīna Garanča la Göttweig și Kitzbühel, iar cu Rolando Villazón la Aalborg.
La Festivalul George Enescu a interpretat cele 7 lieduri pe versuri de Clément Marot cu Filarmonica din Viena în 17.09.2015, același concert fiind repetat în 18.09. la Konzerthaus din Viena.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata