NordNews
Avem ce spune

Cursele charter anunţate de Renato Usatîi nu vor mai avea loc

Cursele charter prin care primarul oraşului Bălţi, Renato Usatîi anunţa că moldovenii blocaţi în statele europene din cauza COVID-190 vor fi aduşi acasă prin aeroportul din Iaşi, România, nu vor mai avea loc. Deşi, oficialul anunţă că numărul persoanelor care i s-au adresat pentru ajutor ar fi mai mare decât cel de la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, problema cu care se confruntă în organizarea curselor nu poate fi soluţionată, scrie tvrmoldova.

„Nu pot soluţiona astăzi problema pentru că Ministerul de Externe al Republicii Moldova trebuie să permită Ministerului de Externe al României ca cetăţenii moldoveni să aterizeze pe aeroportul din Iaşi. Aceasta este problema cu care mă confrunt”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la postul de televiziune TV8.
Liderul Partidului Nostru afirmă că toate detaliile organizatorice au fost discutate cu directorul aeroportului Iaşi, mai puţin un detaliu, faptul că toate persoanele sunt cetăţeni ai Republici Moldova, fără cetăţenie română.
„Din start mi s-a spus că se poate, dar când au văzut că este vorba doar de cetăţeni moldoveni, autorităţile mi-au spus „staţi puţin”. În primele liste i-am adunat pe toţi cei care sunt cu cetăţenie dublă”, a adăugat primarul oraşului Bălţi.
Întrebat în concluzie dacă aceste curse vor mai avea loc, Renato Usatîi nu a oferit un răspuns clar. Totodată, acesta a precizat că nu a promis cetăţenilor că-i va aduce acasă, ci doar „a propus”.
Anterior, Renato Usatîi a organizat o cursă charter pentru a aduce acasă cetăţeni moldoveni din Franţa.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"