NordNews
Avem ce spune

Curtea de Apel a anulat hotărârea CSM, prin care s-a permis tragerea la răspundere penală a ex-președintelui CSJ, Ion Druță

Curtea de Apel Chișinău a decis anularea hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din toamna anului 2019, prin care s-a eliberat acordul pentru pornirea urmăririi penale, reținerea, aducerea silită, arestarea, percheziționarea și atragerea la răspundere în privința fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță. Decizia a fost pronunțată pe 7 decembrie, scrie agora.md

Hotărârea este executorie, dar poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.

„Asta înseamnă că dosarul penal pe numele acestuia urmează a fi încetat. Adică omul e curat ca lacrima. Și Procuratura Generală, astfel, se va spăla pe mâini – noi am vrut, dar, iată, justiția „nereformată” nu ne permite…”, a scris pe Facebook deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Menționăm că, în primăvara anului 2020, Procuratura Anticorupție l-a scos pe Ion Druță de sub urmărire penală în dosarul în care era bănuit de amestec în înfăptuirea justiției. Asta deși, în urma perchezițiilor pe acest dosar, oamenii legii au găsit în biroul său documente ce ar conține mai multe indicații pe anumite dosare și deciziile care urmau a fi luate de judecătorii care le examinau.

În schimb, Procuratura Anticorupție spunea că fostul președinte al CSJ continuă să fie cercetat penal sub aspect de îmbogățire ilicită. „În prezent, PA este în așteptarea rezultatelor investigațiilor efectuate de ARBI și, în funcție de actele de constatare ale agenției, procurorii vor decide asupra oportunității efectuării altor acțiuni de urmărire penală”, spuneau acuzatorii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"