NordNews
Avem ce spune

Curtea de Apel Bălți are un nou președinte. Ministrul Justiției s-a interesat de mașina acestuia

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au decis în ședința de marți, 5 octombrie curent, ca funcția vacantă de președinte al Curții de Apel Bălți să fie suplinită de Ion Talpă. Decizia a fost luată cu votul a șapte membri prezenți. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a lipsit. În schimb, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a participat și a avut câteva întrebări la candidați cu privire la averea indicată, realitatea.md

La concurs și-au depus dosarele doi candidați. Este vorba despre Aliona Corcenco care activează în calitate de vicepreședinte al Curții de Apel Bălți și despre Ion Talpă care, la fel activează în cadrul acestei instanței, dar ca judecător, fără vreo funcție superioară.

Membrul CSM Victor Micu, raportor pe subiect, a subliniat că, întrebând oamenii despre prestația judecătorului Ion Talpă, a auzit doar cuvinte de laudă. În plus, el a obținut un punctaj mai mare cu patru puncte față de Aliona Corcenco.

Ministrul Sergiu Litvinenco s-a arătat interesat de una din mașinile pe care le-a indicat Ion Talpă în declarația de avere, cea de marca Toyota Avalon, anul fabricației 2014, în valoare de 150 de mii de lei. Potrivit oficialului, pe piață, aceasta costă mai mult – 14-15 mii de euro.

Judecătorul a explicat că mașina i-a fost adusă de peste hotare, din SUA, în stare avariată. Asta și explică prețul mai mic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"