NordNews
Avem ce spune

Curtea de Apel Bălți are un nou vicepreședinte

Ion Talpă a fost numit în funcția de vicepreședinte al Curții de Apel Bălți. O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința din 2 iunie a Consiliului Superior a Magistraturii. Potrivit președintelui, 12 membri CSM au votat pentru numirea lui Talpă, scrie tv8.md

Pentru funcția de vicepreședinte a Curții de Apel Bălți au fost doi candidați, cel de-al doilea este SCUTELNIC Gheorghe.
Potrivit zdg.md, Ion Talpa este magistrat din 2005. În 2011, a devenit vicepreşedinte al Judecătoriei Bălţi, iar în 2013 a fost promovat la Curtea de Apel Bălți. În 2016, Ion Talpa și Oleg Sternioală, judecător la Curtea Supremă de Justiţie, au devenit membri ai Colegiului de Evaluare a Performanţelor Judecătorilor participând la un concurs în care nu au avut adversari.

Conform declaraţiei sale de avere și interese personale, judecătorul a ridicat în 2019 un salariu de peste 364 mii de lei. Talpa deţine o casă de locuit şi un apartament, ambele dobândite până a ajunge judecător, dar și cote părți în două terenuri agricole. Iar din 2019, și a unui teren care se află circuitul civil cu suprafața de 0 ,0588 ha, în valoare de 19 804 Lei. În document mai este indicat și două automobile – Toyota Avalon, dobândit în 2018, dar și un camion Peugeot Partner, dobândit în 2017.
Talpă mai este și membru al Asociației Judecătorilor din RM.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"