NordNews
Avem ce spune

Curtea Supremă din Rusia a desființat partidul politic al lui Aleksei Navalnîi

Curtea Supremă din Rusia a anunțat luni desființarea partidului politic condus de opozantul rus Aleksei Navalnîi. În urmă cu un an, Ministerul Justiției din Rusia a refuzat înregistrarea partidului politic Rusia Viitorului, înființat de Aleksei Navalnîi, motivând că numele era deja folosit de o altă organizație politică, conform agenției de presă Tass, citează Știrileprotv.ro. 

„Curtea a satisfăcut cererea Ministerului Justiției de desființare a partidului Rusia Viitorului”, se menționează într-un comunicat emis de Curtea Supremă.

Aleksei Navalnîi, cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie ce vizau elita politică rusă, este în prezent internat într-un spital din Germania după ce a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok.

Opozantul rus s-a simţit rău pe 20 august în timp ce se călătorea cu avionul din oraşul Tomsk spre Moscova şi a fost internat de urgenţă la Omsk, un alt oraş din Siberia, înainte de a fi evacuat spre Berlin, după lungi dispute între susţinătorii săi şi medicii ruşi.

În Germania s-a ajuns la concluzia că în cazul lui Aleksei Navalnîi a fost vorba despre o otrăvire cu Noviciok, o substanţă neurotoxică dezvoltată de fosta Uniune Sovietică în scopuri militare.

Moscova a respins această posibilitate, în pofida concluziilor în acest sens ale unor laboratoare din Germania, Franţa şi Suedia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata