NordNews
Avem ce spune

Curtea Tverscaia din Moscova a emis un mandat de arestare pentru Vlad Plahotniuc

Magistrații Curții Tverscaia din Moscova, Federația Rusă, a emis mandat de arestare pe numele ex-liderului Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, într-un dosar penal, intentat pentru organizarea unei grupări criminale și trafic de droguri, scrie unimedia.md.
„A fost abrobată solicitarea cu privire la arestul preventiv”, a declarat ofițera de presă a judecătoarei Svetlana Scacicova pentru ria.ru.
UNIMEDIA amintește că la data de 29 iulie departamentul de Investigații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse a solicitat Curții Tverscaia din Moscova să emită mandat de arestare, în lipsă, pe numele lui Vlad Plahotniuc, care este acuzat de organizarea și participare într-o grupare criminală.
Plahotniuc este acuzat de organizarea și participarea într-o comunitate criminală și efectuarea tranzacțiilor valutare pentru transferul de fonduri în valută străină sau în moneda Federației Ruse în conturi nerezidente folosind documente false.
În februarie curent, Ministerul rus de Interne i-a acuzat pe Vladimir Plahotniuc și Veaceslav Platon de organizarea unei grupări criminale internaționale, care ar fi retras ilegal mai mult de 37 de miliarde de ruble din Rusia în perioada 2013-2014 (cu rata actuală de aproximativ 560 milioane dolari).
În iunie curent, anchetatorii Departamentului de Investigații din cadrul Ministerului de Interne rus i-au pus sub acuzare în absență pe fostul președinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și democratul Constantin Țuțu. Potrivit anchetei, suspecții au creat un canal de contrabandă deosebit de mare prin mai multe state. Este vorba de contrabandă cu hașiș din Africa de Nord, care trecea prin mai multe țări UE către statele CSI și comercializarea lor ilegală.
Potrivit MAI al Rusiei, Constantin Țuțu realiza controlul asupra sindicatului de droguri, la indicațiile lui Plahotniuc.

1 Comentariu
  1. realist spune

    Povesti cu zmeii! Rusia le face dosare la politicienii incomozi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"