NordNews
Avem ce spune

Dacă nu ai cedat trecerea pietonilor, riști să rămâi fără permis de conducere

Șoferii care nu cedează trecerea pietonilor riscă să rămână fără permis de conducere, iar cei care încalcă limita de viteză vor fi sancționați mai dur. Guvernul a pregătit un proiect de lege care a fost votat deja în prima lectură în Parlament.

„Poate este oportun să ne gândim și la alte măsuri, să înăsprim legislația, inclusiv până la privarea de permis și obligația de a trece procedura de reșcolarizare, în cazul unor încălcări grave”, a declarat prim-ministra în debutul ședinței Guvernului de astăzi.

„Am preluat practica europeană și, în special practica română, unde se prevede că pentru necedarea trecerii din start este privată de dreptul de a conduce pe o perioadă de timp. Noi am mers pe o formulă un pic mai blândă. Deci, dacă persoana din a doua oară nu cedează trecerea, i se va ridica permisul pentru o perioadă de până la 45 de zile”, a explicat secretarul de stat la Ministerul Afacerilor Interne, Serghei Diaconu.

Serghei Diaconu a precizat că în ultima perioadă a crescut și numărul de accidente la trecerile de pietoni. Funcționarul a precizat că vor fi înăsprite și sancțiunile pentru șoferii care încalcă regimul de viteză, inclusiv până la ridicarea permisului de conducere pe o anumită perioadă cu reșcolarizare. În cazul în care va fi depășită limita de viteză cu peste 70 de km/h, persoana va trebuie să mai treacă o dată cursurile de instruire.

Chiar astăzi, încă un pieton a fost tamponat în municipiul Bălți. S-a întâmplat pe strada Ștefan cel Mare. În urma accidentului, victima s-a ales cu leziuni corporale și a fost transportat la Spitalul Clinic Bălți.

Potrivit poliției, șoferul, un bărbat de 62 de ani din Fălești, a tamponat o femeie în vârstă de 70 de ani, care traversa partea carosabilă a drumului neregulamentar.

Conducătorul auto nu se afla în stare de ebrietate.

1 Comentariu
  1. Klaus spune

    Asta ar trebui s-o știe orice cetățean, conducător auto. Pietonul are prioritate. În plus, vitezele ar trebui reduse rațional, mai ales cînd e timp ploios sau a nins. Mărturisirea unei politiste din RM ce lucrează în SUA. Acolo politia face legea. Cu ei nu te joci ca la Chișinău. Neîndeplinirea cerinței polițistușui riști să primești un GLONTE mai sus de talie. Detalii – https://mybusiness.md/ru/eto-interesno/item/6406-kak-moldavanka-iz-kantemira-stala-politsejskim-v-ssha

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"