NordNews
Avem ce spune

Dacă nu va fi votat Guvernul Gavrilița în Parlament, candidata va merge cu aceeași echipă și a doua oară

În cazul în care luni, 8 februarie, nu va fi votat Guvernul Gavrilița în Parlament, candidata desemnată la funcția de premier susține că va merge cu aceeași echipă și cu același program de guvernare pentru a doua oară în fața deputaților. Declarația a fost făcută de Natalia Gavriliță în cadrul emisiunii „Bună seara cu Mircea Surdu” de la Moldova 1, scrie zdg.md.

„Dacă vom merge a doua oară în fața deputaților, vom merge cu aceiași oameni și cu același program. Credeam că am selectat o echipă profesionistă, capabilă să implementeze această viziune de transformare, care să meargă pe obiectivele naționale pentru care au votat oamenii la alegerile prezidențiale.

(…) Acești oameni prin toată activitatea sa pe parcursul anilor au demonstrat că sunt oameni integri. În mod cinstit că și-au acumulat avuția. Toți au declarat ceea ce au acumulat. Sunt oameni care au luat decizii cunoscute oamenilor. Vedem acum o campanie de dezinformare. Sunt invenții, minciuni. Este menită să discrediteze imaginea Maiei Sandu. Noi vom acționa în judecată acești oameni și vom explica societății cum stau lucrurile. Cunosc acești oameni de ani de zile și iau decizii care nu sunt marcate de vacanțe în Maldive sau în Seychelles”, a declarat Natalia Gavrilița.

Candidata desemnată la funcția de premier al R. Moldova, Natalia Gavriliţa, susține că sunt șanse puține ca Guvernul propus să fie votat luni în Parlament. Aceasta mai spune că va merge în Legislativ de câte ori va fi necesar pentru a putea fi declanșate alegeri parlamentare anticipate.

Vineri, 5 februarie, a fost făcută publică lista eventualilor miniștri în Guvernul candidatei desemnată la funcția de premier al R. Moldova, Natalia Gavriliţa. Astfel, în componenţa echipei guvernamentale, care urmează să ceară vot de încredere Parlamentului, se regăsesc foşti miniştri din Guvernul Sandu, dar și membri din echipa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Lista eventualilor miniștri:

  • Mihai Popșoi – Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene
  • Ion Luca – Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
  • Anatolie Nosatîi – Ministerul Apărării
  • Andrei Spînu – Ministerul Economiei și Infrastructurii
  • Anatolie Topală – Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării
  • Rozalina Albu – Ministerul Finanţelor
  • Ala Nemerenco – Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
  • Viorel Cibotaru – Viceprim-ministru pentru Reintegrare
  • Ana Revenco – Ministerul Afacerilor Interne
  • Sergiu Litvinenco – Ministerul Justiției

La 27 ianuarie curent, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a înaintat candidatura Nataliei Gavrilița pentru funcția de prim-ministră.

Anterior, Natalia Gavrilița a ocupat funcția de ministră a Finanțelor în Guvernul condus de Maia Sandu.

Natalia Gavrilița a fost directoare generală a Fondului Global pentru Inovare (GIF) cu sediul la Londra, Marea Britanie. În 2013-2015, a fost angajată la Chișinău, la Ministerul Educației, fiind secretară de stat și șefă a Cabinetului. În 2009-2013, a activat la Oxford Policy Management ca manager de portofoliu și consultant superior. Înainte de asta a fost angajată în Guvern, șefă a departamentului de politică și coordonare a ajutoarelor. În 2007-2008, a lucrat la Ministerul Economiei și Comerțului, în calitate de șefă a departamentului pentru politici și dezvoltare macroeconomică. Până a ajunge în Guvern, a activat la mai multe instituții din străinătate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata