NordNews
Avem ce spune

Dacă se vaccinează anti-COVID, Bulgarii vor primi vouchere de 10 euro pentru mâncare

Bulgaria le oferă persoanelor care se vaccinează împotriva coronavirusului vouchere cu care pot fi achiziţionate alimente în supermarketuri. Prin această măsură se încearcă impulsionarea campaniei de vaccinare care stagnează, în timp ce numărul de cazuri este în creștere, relatează digi24.ro.

Voucherele pentru alimente în valoare de 20 de leva (10 euro) sunt valabile începând de vineri în supermarketurile unui mare lanţ de distribuţie. Dozele de vaccin le vor fi administrate doritorilor în faţa acestor supermarketuri din Sofia, Plovdiv, Varna şi Burgas.

Bulgaria se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ce priveşte rata de vaccinare. Mulţi bulgari au prejudecăţi faţă de vaccinuri, alimentate şi de zvonurile care circulă pe internet.

Tot vineri, lucrători din domeniul HORECA au protestat la Plovdiv faţă de restricţiile legate de varianta Delta, care vor intra în vigoare marţi.

Demonstranţii au blocat pentru scurt timp străzile din centrul oraşului Plovdiv.

Un protest similar a blocat temporar autostrada E-79 spre Grecia, în sud-vestul Bulgariei. Un protest naţional al acestei industrii este anunţat pentru săptămâna viitoare la Sofia.

În Bulgaria, numărul de infectări cu coronavirus este în creştere, iar sistemul medical se află deja sub o „presiune serioasă”, a declarat vineri un responsabil din sănătate, Stoicio Kazarov.

Aproape 4.000 de pacienţi cu COVID-19 sunt spitalizaţi pentru tratament, într-o ţară cu 6,9 milioane de locuitori.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"